EL DOCUMENTAL

"La memòria dels aiguats" és un documental que produeix Ràdio i Televisió d'Andorra en el marc de l'exposició "30 anys de les inundacions del 1982: de l'aiguat extraordinari a la recuperació solidària", del Centre d'Estudis de la Neu i la Muntanya (CENMA) de l'Institut d'Estudis Andorrans, la Fundació Julià Reig, el Museu del Tabac i l'Arxiu Nacional del Govern d'Andorra.
El documental l'hem plantejat a partir dels records i de les experiències viscudes pels qui van patir els aiguats del 1982 i els seus efectes. En aquest bloc es pot seguir la cronologia de la producció, saber quines persones anem entrevistant i veure íntegrament les entrevistes.
Tothom que ho vulgui pot participar, opinar i col·laborar en aquest projecte. Entrant a la pàgina "col·labora", expliquem què s'ha de fer si algú ens vol explicar la seva experiència. L'estrena de "La memòria dels aiguats" per Andorra Televisió l'hem prevista per la nit del 7 de novembre, 30 anys després dels aiguats.

diumenge, 24 de juny de 2012

La nit del 7 al 8 de novembre de 1982

Després de dos dies de pluja contínua, entre el vespre del 7 de novembre de 1982 i la matinada del dia següent, els rius baixaven amb una força excepcional que arrasava tot el que s'interposava al seu pas. Després de l'aiguat, durant el matí del dia 8, la població va començar a veure les destrosses enormes a les instal·lacions públiques, als negocis privats i a molts habitatges particulars. La calma trista d'aquelles primeres hores es va convertir en moments dramàtics per les dotze víctimes i diversos desapareguts que provocà l'aiguat i per les pèrdues que deixaren moltes persones i famílies senceres en una situació molt precària.
Les iniciatives personals i públiques sorgiren del caos en què es trobava Andorra. La solidaritat entre els veïns va ser el començament per superar la que possiblement és la major tragèdia que ha viscut Andorra.

Moltes experiències personals que s'han anat incorporant a la memòria col·lectiva, i que passats trenta anys, encara estan molt presents en una bona part de la població. Alguns d'aquests testimonis els hem recuperat en aquest documental.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Des de Ràdio i Televisió d'Andorra et donem les gràcies pel teu comentari. En breu es publicarà al bloc.