EL DOCUMENTAL

"La memòria dels aiguats" és un documental que produeix Ràdio i Televisió d'Andorra en el marc de l'exposició "30 anys de les inundacions del 1982: de l'aiguat extraordinari a la recuperació solidària", del Centre d'Estudis de la Neu i la Muntanya (CENMA) de l'Institut d'Estudis Andorrans, la Fundació Julià Reig, el Museu del Tabac i l'Arxiu Nacional del Govern d'Andorra.
El documental l'hem plantejat a partir dels records i de les experiències viscudes pels qui van patir els aiguats del 1982 i els seus efectes. En aquest bloc es pot seguir la cronologia de la producció, saber quines persones anem entrevistant i veure íntegrament les entrevistes.
Tothom que ho vulgui pot participar, opinar i col·laborar en aquest projecte. Entrant a la pàgina "col·labora", expliquem què s'ha de fer si algú ens vol explicar la seva experiència. L'estrena de "La memòria dels aiguats" per Andorra Televisió l'hem prevista per la nit del 7 de novembre, 30 anys després dels aiguats.

dimecres, 26 de setembre de 2012

Àngels Tarradellas

Passats trenta anys, Àngels Tarradellas recorda aquells dies del novembre del 1982 i com va viure la tragèdia de l'incendi dels dipòsits de gas de la Massana (Andorgaz), propietat del seu sogre, Amadeu Rossell, el pare del seu únic fill Amadeu, marit de l'Àngels que, en intentar protegir la població d´un desastre pitjor, va ser víctima de les flames mentre tancava les vàlvules de la instal·lació. 

Al caos provocat per les inundacions s'hi afegeixen els records dels moments més difícils, quan va haver de sobreposar-se als fets, prendre responsabilitats familiars i empresarials i lluitar per seguir endavant. Anys de treball i sacrifici que ara l'Àngels Tarradellas ens explica serenament i que ens ajuden a entendre la magnitud de la catàstrofe del 1982.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Des de Ràdio i Televisió d'Andorra et donem les gràcies pel teu comentari. En breu es publicarà al bloc.