EL DOCUMENTAL

"La memòria dels aiguats" és un documental que produeix Ràdio i Televisió d'Andorra en el marc de l'exposició "30 anys de les inundacions del 1982: de l'aiguat extraordinari a la recuperació solidària", del Centre d'Estudis de la Neu i la Muntanya (CENMA) de l'Institut d'Estudis Andorrans, la Fundació Julià Reig, el Museu del Tabac i l'Arxiu Nacional del Govern d'Andorra.
El documental l'hem plantejat a partir dels records i de les experiències viscudes pels qui van patir els aiguats del 1982 i els seus efectes. En aquest bloc es pot seguir la cronologia de la producció, saber quines persones anem entrevistant i veure íntegrament les entrevistes.
Tothom que ho vulgui pot participar, opinar i col·laborar en aquest projecte. Entrant a la pàgina "col·labora", expliquem què s'ha de fer si algú ens vol explicar la seva experiència. L'estrena de "La memòria dels aiguats" per Andorra Televisió l'hem prevista per la nit del 7 de novembre, 30 anys després dels aiguats.

diumenge, 30 de setembre de 2012

Guillem Areny

Guillem Areny, de la Massana, era el propietari de l'Armeria Andorrana, que era a l'avinguda Meritxell entre l'Hiper Andorra i el pont del Prisunic. La botiga es va veure molt afectada per les inundacions i, tot just va tenir temps de treure les armes de l'establiment. Guillem Areny també recorda com la Massana va patir molt els efectes de l'aiguat, especialment per l'explosió de gas, l'evacuació i les víctimes. Ens explica com l'agent de circulació Manel Ribas va evitar que molts vehicles utilitzessin les carreteres malmeses evitant així accidents, i també com la gent de l'Hotel la Massana va evitar que, aquella matinada, un autobús de turistes sortís cap a les carreteres perilloses.

1 comentari:

  1. El Teixido de la Massana, quin mal gust i quina poca visio dels fets teniu, si entrevisteu a personatges d'aquest tipus.

    Vei de la Massana

    ResponElimina

Des de Ràdio i Televisió d'Andorra et donem les gràcies pel teu comentari. En breu es publicarà al bloc.