EL DOCUMENTAL

"La memòria dels aiguats" és un documental que produeix Ràdio i Televisió d'Andorra en el marc de l'exposició "30 anys de les inundacions del 1982: de l'aiguat extraordinari a la recuperació solidària", del Centre d'Estudis de la Neu i la Muntanya (CENMA) de l'Institut d'Estudis Andorrans, la Fundació Julià Reig, el Museu del Tabac i l'Arxiu Nacional del Govern d'Andorra.
El documental l'hem plantejat a partir dels records i de les experiències viscudes pels qui van patir els aiguats del 1982 i els seus efectes. En aquest bloc es pot seguir la cronologia de la producció, saber quines persones anem entrevistant i veure íntegrament les entrevistes.
Tothom que ho vulgui pot participar, opinar i col·laborar en aquest projecte. Entrant a la pàgina "col·labora", expliquem què s'ha de fer si algú ens vol explicar la seva experiència. L'estrena de "La memòria dels aiguats" per Andorra Televisió l'hem prevista per la nit del 7 de novembre, 30 anys després dels aiguats.

dissabte, 29 de setembre de 2012

Maria Vidal, Geni Fernández i Roser Castro

La Maria Vidal, la Geni Fernández i la Roser Castro són tres veïnes d'Encamp que visqueren amb angoixa els aiguats del 1982. La Maria, amb els fills que es varen quedar a Andorra la Vella per no poder pujar fins a Encamp la nit del 7 de novembre, la Geni embarassada i amb un fill petit, i la Roser, que treballava a la residència Solà d'Enclar de Santa Coloma, com a auxiliar d'infermeria.
Tres dones que van fer front a la situació i que van viure la por del moment amb un poble gairebé incomunicat per les carreteres tallades i la solidaritat que es va implantar entre els veïns per superar el desastre de les inundacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Des de Ràdio i Televisió d'Andorra et donem les gràcies pel teu comentari. En breu es publicarà al bloc.