EL DOCUMENTAL

"La memòria dels aiguats" és un documental que produeix Ràdio i Televisió d'Andorra en el marc de l'exposició "30 anys de les inundacions del 1982: de l'aiguat extraordinari a la recuperació solidària", del Centre d'Estudis de la Neu i la Muntanya (CENMA) de l'Institut d'Estudis Andorrans, la Fundació Julià Reig, el Museu del Tabac i l'Arxiu Nacional del Govern d'Andorra.
El documental l'hem plantejat a partir dels records i de les experiències viscudes pels qui van patir els aiguats del 1982 i els seus efectes. En aquest bloc es pot seguir la cronologia de la producció, saber quines persones anem entrevistant i veure íntegrament les entrevistes.
Tothom que ho vulgui pot participar, opinar i col·laborar en aquest projecte. Entrant a la pàgina "col·labora", expliquem què s'ha de fer si algú ens vol explicar la seva experiència. L'estrena de "La memòria dels aiguats" per Andorra Televisió l'hem prevista per la nit del 7 de novembre, 30 anys després dels aiguats.

dimarts, 2 d’octubre de 2012

Bernat Carmona

L'any 1982 hi havia uns trenta bombers a Andorra, organitzats en dos torns de 24 hores. Bernat Carmona no estava de guàrdia el 7 de novembre però de seguida va ser cridat, com la resta de companys,  per fer front als efectes dels aiguats i de les inundacions. Va ser a la zona de l'Hiper Andorra, traient aigua amb bombes, però va tenir la percepció que era en una zona de perill. Poc minuts després sortir del carrer amb el seu company, el riu es va desbordar.
Els dies següents van ser d'una gran intensitat de treball, amb el reforç en personal i material de bombers francesos fins que, a poc a poc, es va anar normalitzant la situació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Des de Ràdio i Televisió d'Andorra et donem les gràcies pel teu comentari. En breu es publicarà al bloc.