EL DOCUMENTAL

"La memòria dels aiguats" és un documental que produeix Ràdio i Televisió d'Andorra en el marc de l'exposició "30 anys de les inundacions del 1982: de l'aiguat extraordinari a la recuperació solidària", del Centre d'Estudis de la Neu i la Muntanya (CENMA) de l'Institut d'Estudis Andorrans, la Fundació Julià Reig, el Museu del Tabac i l'Arxiu Nacional del Govern d'Andorra.
El documental l'hem plantejat a partir dels records i de les experiències viscudes pels qui van patir els aiguats del 1982 i els seus efectes. En aquest bloc es pot seguir la cronologia de la producció, saber quines persones anem entrevistant i veure íntegrament les entrevistes.
Tothom que ho vulgui pot participar, opinar i col·laborar en aquest projecte. Entrant a la pàgina "col·labora", expliquem què s'ha de fer si algú ens vol explicar la seva experiència. L'estrena de "La memòria dels aiguats" per Andorra Televisió l'hem prevista per la nit del 7 de novembre, 30 anys després dels aiguats.

dimarts, 2 d’octubre de 2012

Gregorio Cerviño

Gregorio Cerviño treballava a Andorgaz l'any 1982 i encara avui es dedica al sector del gas. La tarda del 7 de novembre de 1982 va anar a les instal·lacions d'Andorgaz amb Amadeu Rossell per tancar les vàlvules de distribució de gas a la Massana. Es van trobar amb una inundació d'un metre i mig i una capa de gas líquid que s'anava estenent per sobre l'aigua. Agafat a la mà d'Amadeu Rossell, Gregorio es va submergir per intentar tancar les vàlvules, quant una gran flamarada va encendre el gas dispers per tota la instal·lació. Va sortir-ne amb algunes cremades, però encara avui recorda el moment de l'accident que acabà amb vida d'Amadeu Rossell.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Des de Ràdio i Televisió d'Andorra et donem les gràcies pel teu comentari. En breu es publicarà al bloc.