EL DOCUMENTAL

"La memòria dels aiguats" és un documental que produeix Ràdio i Televisió d'Andorra en el marc de l'exposició "30 anys de les inundacions del 1982: de l'aiguat extraordinari a la recuperació solidària", del Centre d'Estudis de la Neu i la Muntanya (CENMA) de l'Institut d'Estudis Andorrans, la Fundació Julià Reig, el Museu del Tabac i l'Arxiu Nacional del Govern d'Andorra.
El documental l'hem plantejat a partir dels records i de les experiències viscudes pels qui van patir els aiguats del 1982 i els seus efectes. En aquest bloc es pot seguir la cronologia de la producció, saber quines persones anem entrevistant i veure íntegrament les entrevistes.
Tothom que ho vulgui pot participar, opinar i col·laborar en aquest projecte. Entrant a la pàgina "col·labora", expliquem què s'ha de fer si algú ens vol explicar la seva experiència. L'estrena de "La memòria dels aiguats" per Andorra Televisió l'hem prevista per la nit del 7 de novembre, 30 anys després dels aiguats.

dimarts, 16 d’octubre de 2012

Rémy Guasch

El 7 de novembre del 1982, Rémy Guasch va anar a la botiga de la seva família, "Les 1000 pipes", situada just davant de l'Hiper Andorra, a protegir i salvar el gènere perquè el nivell de l'aigua anava pujant ràpidament. De cop, amb el seu pare, la seva mare i la seva germana, es van veure atrapats i, en l'intent de sortir, es van veure engolits i arrossegats per la riuada que baixava per l'avinguda Meritxell.
Rémy Guasch ens explica com la força de l'aigua el portava directament cap al Valira i com es va salvar quan algú el va agafar pel braç. Al final, tota la família es va salvar, però la botiga va quedar totalment destrossada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Des de Ràdio i Televisió d'Andorra et donem les gràcies pel teu comentari. En breu es publicarà al bloc.